Ste za nekaj črnega humorja po črnem petku?

Slovenski komiki Perica Jerković, Admir Baltić, Marko Žerjal in Robert Petan so se na svoj način vprašali, kako je videti sodobni potrošnik in kakšne težave ga tarejo, še zlasti v času popustov in ob dneh, kot je črni petek. Preverite, ali vas spravijo v smeh ali do razmisleka.

Pretirana potrošnja ni hec

Malo smo se nasmejali, ampak šalo na stran – pretirana potrošnja ni hec.

Izdelovanje in nakupovanje novih stvari namreč vplivata na naš planet, način življenja in tudi denarnico. Nepremišljena potrošnja nam na osebni ravni ne prinaša zadovoljstva, hkrati pa proizvodnja novih izdelkov povečuje ogljični odtis in učinek tople grede.

Vseeno se takšnim in drugačnim nakupom dandanes res ne moremo izogniti. Lahko pa vseeno pomislimo na druge možnosti.

Ne se hecat', izberi obnovljen telefon, ki je prijaznejši do okolja in denarnice!

Preden se odločimo za nakup novega izdelka, je vredno premisliti o tem, če ga zares potrebujemo. Včasih namreč kupimo zgolj zaradi privlačnih ponudb. Če pa zares potrebujete nekaj, se zdaj lahko odločite tudi za druge možnosti – nakup rabljenega ali obnovljenega, saj je kakovost izdelka pogosto primerljiva kakovosti novega. Hkrati prihranite denar in celo pripomorete k varovanju okolja, saj z vsako napravo, ki se obnovi, zavržemo eno napravo manj in tako zmanjšamo količino elektronskih odpadkov.
Tak je tudi obnovljen telefon, ki je videti in deluje kot nov, hkrati pa je ugodnejši.

Želim obnovljen telefon z 20 % popustom

Ne se hecat',zaščiti svoj telefon z zaščitno pravo opremo, ki je zdaj še 20 % ugodnejša

Ko živimo življenje, se dogajajo tudi nesreče. Telefoni padejo na tla, stekla se razbijejo, robovi okrušijo … Življenjsko dobo naprave lahko podaljšamo tako, da jo zaščitimo s pravimi dodatki.

Želim zaščitno opremo za moj telefon z 20 % popustom 

Ne se hecat', stari napravi dajmo drugo priložnost!

Stvarem, ki jih ne potrebujete več, lahko pomagate vdihniti novo življenje s tem, da jih pravilno reciklirate. Tudi na A1 lahko prinesete svoj stari telefon in poskrbeli bomo, da bo pravilno recikliran, saj lahko njegove sestavne dele namenimo tudi za razvoj recikliranih izdelkov.
Hkrati lahko prihranite ob nakupu naslednje naprave, saj vam bomo ceno naprave znižali za odkupno vrednost starega telefona. Še več prihranite, če bo vaša naslednja naprava obnovljena.

Želim reciklirati in oddati stari telefon

Ne se hecat', popravimo!

Ob najmanjšem zapletu z napravo prehitro pomislimo, da bi bilo najbolje kupiti kar novo. Tako zavržemo vse preveč izdelkov, čeprav ti še vedno delujejo. Poskrbimo raje za svoje naprave in jim omogočimo popravilo, dokler je to še mogoče. Mojstrov v Sloveniji vsekakor ne manjka.
Tudi Ekologi brez meja se zavedajo pomena popravljanja izdelkov, zato so na spletni strani Manj je več zbrali različne mojstre, ki popravljajo skoraj vse, kar najdemo v svojih domovih. Preverite zemljevid mojstrov po Sloveniji in poiščite tistega, ki bo podaljšal čas uporabe vašemu najljubšemu predmetu.

Raziščite zemljevid mojstrov v Sloveniji