Komu je namenjeno elektronsko podpisovanje dokumentov (Click2Sign)

Elektronsko podpisovanje dokumentov je na voljo vsem A1 uporabnikom, ki želijo dokumente podpisati na daljavo oz. brez obiska prodajnega mesta. Brezstično, elektronsko dokumente podpišete:
 
 • ob podaljšanju vezave za mobilne storitve,
 • ob sklenitvi pogodbe za fiksne storitve (novi in obstoječi naročniki),
 • ob naročilu paketa ali opreme, kjer je potreben podpis in se dostava uredi naknadno.
 • ob nakupu v Nakupovalnici,
 • ob podpisu obrazcev za spremembe.

Komu je namenjeno elektronsko podpisovanje dokumentov (Click2Sign)

Za elektronski podpis pogodbe potrebujete A1 certifikat (pridobite ga s prijavo v Moj A1). Če še niste uporabnik portala Moj A1, vas podpisni postopek vodi v registracijo in nadaljuje v proces podpisa. 

Moj A1 - upravljanje z naročniškim razmerjem na daljavo

Kot uporabniki A1 storitev imate tudi dostop do portala in aplikacije Moj A1, kjer lahko -  brez obiska prodajnega mesta ali telefonskega klica - urejate svoje naročniško razmerje, pregledujete in plačujete račune, preverite tekočo porabo, vklapljate in izklapljate storitve in še več. Vse to kjerkoli in kadarkoli, 24/7.

Uporabniki fiksnih storitev podatke za dostop do Moj A1 najdete v pismu dobrodošlice, ki ga prejmete ob priklopu storitev.

Opis procesa elektronskega podpisovanja, če ste uporabnik Moj A1

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
7

Opis procesa elektronskega podpisovanja, če še niste uporabnik Moj A1

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
12
 • Kako poteka elektronsko podpisovanje dokumentov (Click2Sign)

  Po opravljenem nakupu, ki ste ga izvedli preko A1 spletne trgovine ali prek klica naše prodajne ekipe, boste prejeli e-pošto z navodili za izvedbo elektronskega podpisa. 
  Elektronski podpis dokumentov je časovno omejen na 24 ur po oddaji naročila, zato vas prosimo, da pred potekom časa za podpis izvedete ta postopek. Ko se bo omejeni čas iztekel, podpis teh dokumentov ne bo več možen.

  Na katerih napravah lahko elektronsko podpišem dokumente?
  Za elektronski podpis dokumentov potrebujete pametno napravo s spletno povezavo (pametni mobilni telefon, tablica ali računalnik). Dokumente prejmete na vaš elektronski naslov, zato morate imeti na napravi nameščen vaš e-poštni račun.

  Kako dostopam do aplikacije za pregled in podpis dokumentov?
  Do aplikacije za pregled in podpis dokumentov dostopate s klikom na povezavo, ki jo boste prejeli na vaš e-naslov. 

  Kako se vpišem v aplikacijo?
  Za vpis v aplikacijo boste potrebovali potrditveno kodo, ki jo prek SMS sporočila prejmete na kontaktno številko, ki ste jo navedli ob vpisu v portal ali aplikacijo Moj A1. Po uspešni prijavi, boste samodejno preusmerjeni na podpis dokumentov. Sledite korakom.

  Se moram ob prvi prijavi registrirati?

  Da. Če se v aplikacijo prijavljate prvič, je registracija obvezna . Registrirajte se, in pred potrditvijo registracije preverite pravilnost svojih podatkov. Geslo za prijavo boste prejeli na kontaktno telefonsko številko naročnika, ki ste nam jo že posredovali. Nato samo sledite korakom.
 • Kdaj in v katerih primerih lahko elektronsko podpišem dokumente?

   
  Elektronsko podpisovanje dokumentov je na voljo vsem A1 uporabnikom, za brezstično podpisovanje dokumentov:
  •    ob podaljšanju vezave za mobilne storitve,
  •    ob sklenitvi pogodbe za fiksne storitve (novi in obstoječi naročniki),
  •    ob naročilu paketa ali opreme, kjer je potreben podpis in se dostava uredi naknadno,
  •    ob nakupu v Nakupovalnici,
  •    za podpis obrazcev za spremembe.
  Za podpis dokumentov imate na voljo 24 ur od prejema povezave, ki jo boste prejeli na vaš e-naslov.

  Uporabniki, ki sklepate mobilno naročniško razmerje z A1, lahko dokumente podpišete elektronsko po uspešno zaključeni video identifikaciji. Več informacij najdete tu

  Ali lahko, če sklepam fiksno naročniško razmerje, podpišem dokumente elektronsko?
  Da. V primeru, če sklepate fiksno naročniško razmerje, lahko dokumente podpišete elektronsko. Do aplikacije za pregled in podpis dokumentov dostopate s klikom na povezavo, ki jo boste prejeli na vaš e-naslov. Za vpis v aplikacijo boste potrebovali potrditveno kodo, ki jo boste prejeli prek SMS sporočila na isto kontaktno številko, kot ob vpisu v portal ali aplikacijo Moj A1. Po uspešni prijavi boste avtomatsko preusmerjeni na podpis dokumentov. Sledite korakom.

  Če se v aplikacijo prijavljate prvič, je obvezna registracija. Registrirajte se in pred potrditvijo registracije preverite pravilnost svojih podatkov. Potrditveno kodo za prijavo boste prejeli na kontaktno telefonsko številko naročnika, ki ste nam jo že posredovali. Sledite korakom.

  Ali bom pri naslednji sklenitvi pogodbe moral ponovno opraviti celoten postopek za elektronsko podpisovanje?
  Ob naslednji sklenitvi pogodbe bo postopek krajši. Do aplikacije za pregled in podpis dokumentov dostopate s klikom na povezavo, ki jo boste prejeli na vaš e-naslov.
  Za vpis v aplikacijo boste potrebovali potrditveno kodo, ki jo boste prejeli prek SMS sporočila na isto kontaktno številko, kot ob vpisu v portal ali aplikacijo Moj A1. Po uspešni prijavi, boste avtomatsko preusmerjeni na podpis dokumentov. Sledite korakom.
  Izjema: Če urejate spremembo, ki nima finančnega vpliva na vaše pogodbeno razmerje z A1, se to lahko uredi brez podpisa. O tej možnosti boste obveščeni med nakupom.

   Ali je elektronsko podpisovanje dokumentov brezplačno?
  Da. Elektronsko podpisovanje dokumentov je za vse uporabnike A1 storitev brezplačno.