Z izdelki, infrastrukturo in storitvami povezujemo ljudi. Zato je odgovornost do njih pomemben del našega dela. V družbo smo močno vpeti tudi s številnimi projekti in iniciativami. Verjamemo, da tako pozitivno prispevamo k družbenemu razvoju in h kakovosti življenja v družbi.

Na ravni skupine A1 Telekom Austria Group smo si do leta 2023 zadali naslednji cilj:
V digitalno izobraževanje vključiti 100.000 ljudi, predvsem otrok in mladostnikov, ter jih opogumiti in usposobiti za aktivno oblikovanje digitalnih svetov
 

Spodbujamo varno rabo interneta in skrbimo za digitalno izobraženost.

Širimo medgeneracijsko povezovanje in utrjujemo vezi z lokalno skupnostjo

Oblikujemo delovno okolje po meri sodelavcev

Odgovornost do družbe začenjamo pri sebi. Organizacijska kultura in delovno okolje močno vplivata na uresničevanje vseh zastavljenih ciljev, zato so sodelavci naše bistvo. Ustvarjamo delovno okolje po njihovi meri in s tem razvijamo organizacijsko kulturo, ki spodbuja:

 • opolnomočenost,
 • radovednost,
 • ustvarjalnost,
 • medsebojno zaupanje,
 • agilne načine dela,
 • poklicni in osebni razvoj.

Odgovornost do sodelavcev

Hiter razvoj naše panoge zahteva nenehno prilagajanje in napredek tudi na področju razvoja sodelavcev. Ti morajo imeti priložnost, da razvijejo svoje zmožnosti in sposobnosti. V skrbi za to izvajamo številne aktivnosti. Da bi povečali zadovoljstvo in motiviranost sodelavcev, pa jim pomagamo ohranjati ustrezno ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem.

Delovno okolje po meri sodelavcev: v A1 se zavedamo, da je dobro počutje osnova kakovostnega dela.

Skrbimo za odprto, svetlo in zeleno delovno okolje..

Omogočamo časovno in prostorsko prilagodljivost.

Od leta 2007 smo nosilec certifikata Družini prijazno podjetje.

Imamo Imamo posluh za hišne ljubljenčke.

 Preberite več o naši skrbi za sodelavce na karierni podstrani.

Ponujamo številne možnosti za pridobivanje novih znanj in veščin prihodnosti. Spodbujamo razvoj talentov vsakega posameznika. Omogočamo redna interna izobraževanja in dostop do obsežne digitalne zbirke strokovnih vsebin.

Pozdravljamo izmenjavo z drugimi podjetji v skupini in omogočamo izkušnjo dela v mednarodnem okolju.

Podpiramo kreativnost in inovativnost. Sodelavce zato spodbujamo, da aktivno sooblikujejo naše podjetje. Vabljeni so, da oddajo lastne predloge za izboljšave in aktivno sodelujejo pri njihovi uresničitvi.

Digitalno izobraževanje

S svojim ravnanjem želimo prispevati tudi k razkrivanju skritih pasti spleta.

 • Razvili smo izobraževalne vsebine Spletne brihte, v katere bomo do leta 2023 vključili 12.000 slovenskih osnovnošolcev. Otroci na brezplačnih doživetjih, ki jih izvajamo v sodelovanju z zavodom Varni internet, pridobijo potrebne veščine in spretnosti za varno rabo interneta.
 • Podprli smo mednarodno raziskavo Kids' Digital Lives in Covid-19 Times (KiDiCoTi), ki je bila izvedena pod okriljem Evropske komisije (EC JRC – Skupni raziskovalni center Evropske komisije).
 • V okviru pobude A1 internet za vse otrokom in starejšim občanom približujemo znanje o odgovornem in varnem načinu rabe spleta ter jim pomagamo pri odkrivanju spletnih funkcionalnosti.

Varnost

Del naše odgovornosti je tudi zagotavljanje varne uporabe naših storitev. Zaradi vse večjih zahtev okolja in vse višjih standardov smo našo varnostno politiko uskladili z varnostno politiko skupine A1 Telekom Austria Group.

Smo nosilec certifikata ISO 27001, enega najbolj prepoznavnih standardov na področju varovanja informacij, s katerim potrjujemo, da učinkovito ohranjamo zaupnost, celovitost in dostopnost informacij. Aprila 2016 smo se pridružili projektu Varne točke. Na petih lokacijah A1 po Sloveniji naši sodelavci prostovoljno nudijo pomoč otrokom in mladim v stiski

Zaradi vse večjih zahtev okolja in vse višjih standardov je naša varnostna politika usklajena z varnostno politiko skupine A1 Telekom Austria Group.

LJUBLJANA

Center A1 Ljubljana BTC, Ameriška ulica 4

Center A1 Ljubljana center, Prešernov trg 2

KRANJ

Center A1 Kranj,
Koroška cesta 4

KOPER

Center A1 Koper,
Pristaniška ulica 3

NOVO MESTO

A1 Novo mesto,
Seidlova cesta 42

Vključevanje v skupnost

Vezi z uporabniki in lokalnimi skupnostmi utrjujemo tudi s prostovoljstvom ter z donacijami in sponzorstvi.

Prostovoljstvo

Prostovoljstvo je del kulture A1. Zato sodelavce spodbujamo, da se v službenem času kot prostovoljci udejstvujejo na različnih področjih.

 • Dva delovna dneva v koledarskem letu lahko izrabijo za prostovoljske dejavnosti. Čas takšne odsotnosti beležimo enako kot prisotnost na delu.
 • Sodelujemo v dobrodelnih akcijah zbiranja oblačil, hrane in pijače ter zamaškov.
 • Druženja sodelavcev, tako imenovane teambuildinge, smo usmerili v pomoč posameznikom s korporativnimi prostovoljskimi akcijami.

Donacije in sponzorstva

Z donacijami podpiramo delovanje različnih skupnosti, društev in zvez. Posebno pozornost namenjamo ljudem iz socialno šibkejšega okolja. Z omogočanjem boljše povezljivosti pomagamo tudi različnim javnim ustanovam, kot so zdravstveni domovi in domovi za starostnike. Sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, podarimo v dobrodelne namene. Dobrodelnim organizacijam pomagamo tudi pri zbiranju donacij s storitvijo SMS Donacije, pri tem pa se v celoti odpovedujemo prihodkom od pošiljanja sporočil.

S sponzorstvi podpiramo organizacije in njihove projekte, ki se posvečajo vprašanjem in temam, povezanim s ključnimi področji našega poslovanja.

 • Kako lahko opravim SMS donacijo?

  Donacijo opravite s poslanim sporočilom SMS z določeno ključno besedo na številko 1919. Uporabniki donirajo 1 €, 5 € ali 10 €. Vsa tako zbrana sredstva A1 v celoti izroči sodelujoči dobrodelni organizaciji.
 • Komu lahko doniram?

  Tabela možnih SMS donacij. Cene so v EUR, od zneska se ne obračunava DDV (stopnja DDV je 0 %).
 • Kam pošljem prošnjo za pridobitev SMS donacije in katere dokumente je potrebno predložiti?

  Prošnjo skupaj z vsemi zahtevanimi dokumenti in dokazili pošljite na:
  • A1 Slovenija d.d., Ameriška 4, 1000 Ljubljana, s pripisom "za SMS Donacije",
  • ali na elektronski naslov: SMSdonacije@A1.si.
 • Kaj pomeni postavka na računu "SMS donacija"?

  Postavka »SMS donacija« predstavlja strošek zbiranja sredstev prek sporočil SMS.
 • Pravila in pogoji Storitve za Organizatorje

  Pravila in pogoje lahko najdete tukaj.

Lahkonočnice – z zgodbo v lahko noč

Lahkonočnice so edinstven projekt, v katerem s pomočjo sodobnih tehnologij povezujemo generacije. Ustvarjamo kakovostne zvočne sodobne slovenske pravljice, ki jih starši, skrbniki, vzgojitelji in drugi brez skrbi predvajajo otrokom. Prve otroške pravljice za lahko noč smo predstavili decembra 2016, leta 2021 pa je bilo v zbirki več kot 130 140 pravljic, dve risanki v slovenskem in angleškem jeziku ter dve slikanici. Pravljice imajo že več kot 1.4800.000 poslušanj, risanki pa več kot 9800.000 ogledov. Najdete jih na naslovu Lahkonočnice.si.