Varni na spletu Varni na spletu

Varni na spletu

 

Kako poskrbeti za varnost otroka na spletu?

To je široko vprašanje in zelo pomembno je, da se starši o teh temah izobražujemo. Veliko informacij najdete v spodaj zbranih odgovorih, ki smo jih pripravili skupaj z nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta www.safe.si.

 

Pri majhnih otrocih so aplikacije, namenjene zaščiti otrok, dodatek za otrokovo varno spletno raziskovanje. Storitev A1 Protekt+ omogoča: nadzor uporabe na mobilnem omrežju, onemogočanje neprimernih vsebin na novem telefonu ter izbiro časovne omejitve prenosa podatkov.

 

Preverite ponudbo  

 

Kako izbrati otrokov prvi telefon in mobilni paket?

Strokovnjaki se v večji meri strinjajo, da naj bi otrok dobil prvi mobilni telefon čim kasneje in čas uporabe pa naj bi se postopno povečeval.
Poglejte si več nasvetov na www.a1.si/nasveti-za-starse.

Telefon A1 Alpha je zanesljiv, ugoden in enostaven za uporabo. Na voljo je na paketu za otroke, z neomejenimi klici in SMS/MMS ter 30 GB prenosa podatkov v Sloveniji.

Preverite ponudbo  

 

Kako se izogniti nepredvidenim stroškom na otrokovem računu?

Internet ponuja veliko. To pa pomeni, da lahko hitro pride do prekoračitve zakupljenih količin in nepredvidljivih stroškov. Izberite paket A1 Go! S kidz, ki vključuje neomejene klice in SMS/MMS, brezskrbnost pred nepričakovanimi stroški pa si zagotovite z omejenim prenosom podatkov, saj se po porabi zakupljenih količin prenos podatkov ustavi.

Preverite ponudbo  

 

Kako biti brez skrbi, tudi ko otroka ni ob vas?

Otroci potrebujejo svobodo, da lahko raziskujejo in spoznavajo svet okrog sebe. Hkrati pa starši želimo vedeti, da je naš otrok na varnem, tudi ko ga ni poleg nas. S pametno otroško GPS uro MyKi, ki ima vgrajeni GPS senzor lahko kadarkoli preverite lokacijo svojega otroka ter na barvit način prikazuje čas in omogoča klice na prednastavljene številke.

 

Preverite ponudbo  

Nasveti o varni rabi interneta

Za starše.

Preberi več

Koristne povezave

Organizacije, ki se v Sloveniji ukvarjajo z varnostjo na internetu.

Preveri

Safe.si

Za varno rabo interneta smo skupaj s Centrom za varnejši internet Safe.si pripravili nekaj nasvetov.

Več

Pravljice o medvrstniškem nasilju

Serija 5 pravljic o zbadanju, ustrahovanju, osamitvi, govoricah in fizičnem nasilju. Kako nasilje prepoznati in se nanj tudi ustrezno odzvati. 

Prisluhni in preberi!