Kako naj poskrbim za varnost otroka na spletu?

Pomembno je, da se starši o tej temi sprašujete in izobražujete. Za varno spletno raziskovanje najmlajših so bistvenega pomena aplikacije, namenjene zaščiti otrok. V skrbi zanje smo razvili storitev A1 Protekt+. Ta omogoča nadzor uporabe v mobilnem omrežju, onemogočanje neprimernih vsebin in izbiro časovne omejitve prenosa podatkov.
Veliko informacij o varnem vedenju na spletu najdete v spodaj zbranih odgovorih. Pripravili smo jih s Centrom za varnejši internet Safe.si. Še več si lahko preberete na njegovi spletni strani.

Preverite ponudbo

Kako naj izberem otrokov prvi telefon in mobilni paket?

Strokovnjaki se večinoma strinjajo, da naj bi otrok prvi telefon dobil čim kasneje. Priporočajo tudi, da se čas njegove uporabe povečuje postopoma. Za vas smo pripravili številne nasvete o rabi tehnologije, vedenju na spletu, zasvojenosti in spletnem nasilju. Preberite jih na tej povezavi.
Svetujemo, da za prvi telefon izberete A1 Alpha. Je zanesljiv, ugoden in enostaven za uporabo. Na voljo je v paketu za otroke, z neomejenimi klici, tekstovnimi in multimedijskimi sporočili ter s 30 GB prenosa podatkov v Sloveniji in delno tudi v območju EU/EEA.

Preverite ponudbo

Kako se izognem nepredvidenim zneskom na otrokovem računu?

Internet ponuja veliko. Zato lahko hitro pride do prekoračitve zakupljenih količin storitev in nepredvidljivih zneskov rabe. Izberite paket A1 Go! S kidz. Vključuje neomejene klice ter tekstovna in multimedijska sporočila. Da vas ne bodo skrbeli nepričakovani zneski rabe, pa omejite prenos podatkov, da se ta po porabi zakupljenih količin ustavi.
Preverite ponudbo

Kako naj bom brez skrbi, tudi ko otroka ni ob meni?

Otroci potrebujejo svobodo, da lahko raziskujejo in spoznavajo svet okrog sebe. Hkrati pa vi seveda želite vedeti, da je vaš otrok na varnem, tudi ko ni z vami. S pametno otroško GPS-uro Elari Fresh, ki ima vgrajeni GPS-senzor, lahko kadar koli preverite lokacijo svojega otroka. Ura pa tudi na barvit način prikazuje čas in omogoča klice na prednastavljene številke.

Preverite ponudbo

Nasveti o varni rabi interneta

Za starše

Preberite več

Koristne povezave

Organizacije, ki se v Sloveniji ukvarjajo z varnostjo na internetu.

Prevererite

Safe.si

Za varno rabo interneta smo skupaj s Centrom za varnejši internet Safe.si pripravili nekaj nasvetov.

Več

S pravljico v sanje

Najlepše sanje pridejo, potem ko otroci pred spanjem poslušajo umirjene zgodbe, ki jih pripovedujejo žlahtni glasovi. Privoščite otrokom vsaj eno Lahkonočnico na dan. Ustvarili smo jih zanje in v sodelovanju z najbolj priznanimi slovenskimi mojstri besede.

Prisluhnite ali preberite!